Sperziebonensalade is een leuke variatie op gekookte sperziebonen.
Ingrediënten;
300 gram sperziebonen
3 tl. Franse mosterd
2 el. witte wijnazijn
7 el. extra virgin olijfolie
zeezout en versgemalen peper
1 sjalotje
1 el. kappertjes
1 teentje knoflook
kervel
Voorbereiden;
Snijd de harde eindjes van de sperziebonen en was ze in koud water.
Snipper het sjalotje.
Breng een pan water aan de kook.
Bereiden;
Laat de sperziebonen 4-5 minuten koken in dit water.
Doe intussen de mosterd en azijn in een kom en terwijl je roert voeg je de olijfolie er beetje bij beetje aan toe om een French dressing te maken.
Voeg zout, peper, geperste knoflook en het sjalotje toe en roer om.
Als je het lekker vindt kun je wat uitgelekte kappertjes erdoor roeren.
Laat de bonen uitlekken in een vergiet.
Doe de bonen in een schaal, meng de dressing erdoor en sprenkel er wat kervel over.
Het is het lekkerst om de bonen lauwwarm te serveren.
Bron; Jamie Oliver
Geen opmerkingen:
Een reactie posten