woensdag 30 oktober 2013

Pasta met romige vissaus


Zelfs mensen die niet van vis houden, vinden dit lekker.

Ingrediënten;
300 gram tricolore fusilli
25 gram boter
25 gram bloem
250 ml melk
1 visbouillon tablet
3 teentjes knoflook
1 ui
300 gram (diepvries) kabeljauwfilet of andere witte vis
125 gram roze garnalen
125 ml slagroom
3 el. fijngehakte dille

Voorbereiden;
In een pan water koken.
De ui pellen en snipperen.
Garnalen afspoelen en laten drogen.
De vis in kleine blokjes snijden.

Bereiden;
In de pan met kokend water de fusilli in ongeveer 12 minuten gaarkoken met wat zout.
In een pan met een dikke bodem wat boter smelten.
De bloem erdoor roeren en dit mengsel 2-3 zachtjes bakken zonder dat het gaat kleuren.
Beetje voor beetje de melk toevoegen tot een dikke gebonden saus ontstaat.
Goed blijven roeren tot de saus mooi glad is.
De bouillontablet boven de saus verkruimelen en de knoflook erboven uitpersen.
De gesnipperde ui, blokjes vis en de garnalen erdoor roeren en de saus nog 10 minuten zachtjes verwarmen.
De pasta afgieten en over borden verdelen. De vissaus erop scheppen.

Persoonlijk vinden wij het lekkerder om de saus al door de pasta te roeren en het geheel nog even goed door te warmen.



Bron; Allerhande

1 opmerking: