Dit pastagerecht met gerookte zalm is al jarenlang favoriet bij ons. Het is erg lekker en makkelijk snel te maken.
Ingrediënten;
Ingrediënten;
300 gram pasta (bijv. fettuccini of tagliatelle)
2 el. olijfolie
teentje knoflook
1 ui
3 lente-uitjes
4 trostomaten
100 ml crème fraîche
200 gram gerookte zalm
zout, peper
2 el. olijfolie
teentje knoflook
1 ui
3 lente-uitjes
4 trostomaten
100 ml crème fraîche
200 gram gerookte zalm
zout, peper
Voorbereiden;
Kook wat water in een pan.
Pel en snipper de ui.
Was de lente uitjes en snipper het witte gedeelte en snijd het groen in ringetjes.
Was de tomaten en kruis ze in.
Leg de tomaten een voor een in het kokende water tot het velletje openbarst en leg ze daarna in ijskoud water.
Pel de tomaten en snijd ze in blokjes.
Bereiden;
Kook de pasta in het water al dente.
Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de ui met knoflook ca. 2 minuten.
Voeg de witte stukjes lente-uit toe.
Roer de stukjes tomaat en crème fraiche erdoor.
Laat dit ca. 4 minuten zachtjes doorkoken.
Roer de zalmsnippers erbij en breng op smaak met zout en peper.
Stort de pasta in een vergiet, laat kort uitlekken en schep het door de saus.
Garneren met de ringetjes groene lente-ui.
Evt. serveren met een salade.
Het is ook erg lekker om er wat Parmezaanse kaas over te raspen.
Bron; Our kitchen rules
Kook wat water in een pan.
Pel en snipper de ui.
Was de lente uitjes en snipper het witte gedeelte en snijd het groen in ringetjes.
Was de tomaten en kruis ze in.
Leg de tomaten een voor een in het kokende water tot het velletje openbarst en leg ze daarna in ijskoud water.
Pel de tomaten en snijd ze in blokjes.
Bereiden;
Kook de pasta in het water al dente.
Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de ui met knoflook ca. 2 minuten.
Voeg de witte stukjes lente-uit toe.
Roer de stukjes tomaat en crème fraiche erdoor.
Laat dit ca. 4 minuten zachtjes doorkoken.
Roer de zalmsnippers erbij en breng op smaak met zout en peper.
Stort de pasta in een vergiet, laat kort uitlekken en schep het door de saus.
Garneren met de ringetjes groene lente-ui.
Evt. serveren met een salade.
Het is ook erg lekker om er wat Parmezaanse kaas over te raspen.
Bron; Our kitchen rules
Geen opmerkingen:
Een reactie posten