donderdag 17 oktober 2013

Salade met geitenkaas en stokbrood

Een vrolijk gekleurde salade met stokbrood met warme geitenkaas.

Ingredienten;

krop frisée salade
stokbrood
gele paprika
zachte geitenkaas
pijnboompitjes
75 gr. magere spekreepjes
1 tl. mosterd
1 tl. dragonazijn 
1 tl. honing
1 el. notenolie
3 el. olijfolie 

Voorbereiden;

Een krop frisée wassen, loshalen en de bladeren in de lengte doorscheuren.
Een gele paprika in dunne reepjes snijden.
In een droog verhitte koekepan de pijnboompitjes goudbruin roosteren en op een keukenpapiertje strooien.
In een koekepan de spekreepjes knapperig bakken en ook op keukenpapier strooien.
De oven voorverwarmen op grill stand.

Bereiden;
Een dressing roeren van de mosterd, honing, dragonazijn, notenolie en olijfolie.
De geitenkaas in plakjes snijden.
Het stokbrood in plakjes snijden en even kort roosteren.
Daarna op elk sneetje een stuk geitenkaas smeren en hierop wat honing druppelen.
De kaassneetjes op een bakplaat in de oven schuiven en laten smelten.
Intussen de sla door de dressing halen en over borden verdelen.
De warme kaassneetjes erop leggen.
Bestrooien met de pijnboompitjes, de spekreepjes en de paprikareepjes.

Bron; Our kitchen rules

Geen opmerkingen:

Een reactie posten