Dit is een lekkere stoofpot met spruitjes en saucijzen. Ook mensen die normaal niet zo gek zijn op spruitjes vinden dit vaak een lekker recept.
Ingredienten;
750 gram aardappelen
500 gram spruitjes
1 ui
2 el. bloem
4 saucijzen
knoflook
3/4 dl. melk
paprikapoeder
tomatenketchup
bakboter
zout, peper
Voorbereiden;
Schil de aardappels en snijd ze in kleinere stukjes.
Was de spruitjes en maak ze schoon.
Pel en snipper de ui.
Wentel de saucijzen door de bloem.
Bereiden;
Verhit de bakboter in een braadpan.
Bak de saucijzen rondom bruin.
Voeg de gesnipperde ui en de knoflook toe en fruit ongeveer 3 minuten.
Hierna voeg je de blokjes aardappel, de spruitjes, melk, paprikapoeder, tomatenketchup, zout, peper en 1 1/2 dl. water toe.
Schep alles door elkaar en breng het aan de kook met een deksel op de pan.
In ongeveer 35 minuten gaarstoven.
De tomatensaus moet ingedikt zijn, eventueel nog een paar minuten zonder deksel doorgaren.
Het geheel ziet er niet aantrekkelijk uit maar het smaakt gelukkig wel heel goed.
Bron; Our kitchen rules
Geen opmerkingen:
Een reactie posten