Een lekkere vegetarische risotto.
Ingrediënten voor 4 personen
2 middelgrote uien
2 teentjes knoflook
500 gram gemengde paddenstoelen; champignons, kastanjechampignons, oesterzwammen, shiitake
350 gram risotto rijst
200 ml droge witte wijn
600 ml groentebouillon
olijfolie
45 gram vers geknipte peterselie
gemalen zwarte peper
Parmezaanse kaas
Voorbereiden;
Pel de uien en snipper deze in stukjes.
Pel de knoflook en leg de knoflookpers klaar.
Veeg de paddestoelen schoon en scheur ze in stukjes.
Kook water, giet in een litermaatje en los hierin de groentebouillonblokjes op.
Bereiden;
Verhit de olie in een Tefal pan en fruit hierin de ui met de knoflook tot het zacht is maar niet bruin.
Voeg de selectie paddenstoelen toe en bak dit ongeveer 5 minuten tot ze zacht zijn.
Roer de risotto rijst erdoor en bak + 2 minuten mee.
Voeg de helft van de droge witte wijn toe, draai het vuur lager en laat dit 10 minuten zachtjes staan tot het mengsel de wijn heeft opgenomen.
Giet dan de rest van de wijn er bij en roer zo nu en dan totdat alles is opgenomen door de rijst.
Hierna doe je hetzelfde met de bouillon, beetje bij beetje toevoegen tot het geheel is opgenomen. Zo nu en dan omroeren.
De bouillon pas weer toevoegen als alles is opgenomen.
Zo kook je de risotto rijst totdat het romig en zacht geworden is.
Tenslotte roer je de versgeknipte peterselie erdoor.
Garneren met geraspte Parmezaanse kaas en direct serveren.
Eet smakelijk.
Bron: Our kitchen rules
Geen opmerkingen:
Een reactie posten