zondag 13 oktober 2013

Blueberry crumble cake


Ingredienten;
140 gram roomboter
250 gram suiker
2 eieren (kamertemperatuur)
1 tl. vanille aroma
175 ml yoghurt
3 tl. bakpoeder
250 gram bloem
225 gram verse of diepvries bosbessen
1 appel
375 ml crumble topping (zie recept hieronder)

Voorbereiden;
Verwarm de oven voor op 180°C.
Vet een springvorm van 25 cm, of cakeblik, in met boter en bedek de bodem met bakpapier.
Was de blauwe bessen en laat ze drogen.

Schil de appel en snijd het in kleine blokjes.

Crumble topping ingredienten en bereiden;300 gram bloem
300 gram amandelpoeder (of 450 gram bloem in totaal)
300 gram bruine suiker
200 gram havermout
150 gram amandelen
250 gram roomboter
Doe alle droge ingrediënten in een kom en klop dit met een mixer goed door elkaar. 
Smelt de boter en voeg dit met een houten lepel aan het bloem/amandelmengsel toe.

Bereiden;
Klop de boter en suiker samen tot het licht en luchtig is.
Voeg de eieren en het vanille aroma toe en klop goed door.
Hierna voeg je de yoghurt toe, daarna de gezeefde bloem, bakpoeder en blijf voorzichtig roeren tot alles goed gemengd is.
Het mengsel vormt dan een stevige massa.
Giet het in het bakblik, strooi de blauwe bessen erover en dan de crumble topping.

Bak in de voorverwarmde oven voor ongeveer 50-60 minuten tot de cake goudbruin is. 
Je kunt de gaarheid controleren door er een sateh prikker in te steken en deze moet er schoon uitkomen.
Laat ongeveer 15 minuten afkoelen voor je de cake uit het bakblik haalt en laat het iets koelen voor je het gaat snijden.

Bron; Annabel Langbein - The free range cook

Geen opmerkingen:

Een reactie posten