Ingrediënten voor 4 personen:
2 visbouillonblokjes
1 liter water
2 uien
knoflookteentje
400 gram risotto rijst
500 gram verse spinazie
200 gram gerookte zalm
200 gram zachte geitenkaas
olijfolie
pijnboompitjes
gemalen peper
Voorbereiden:
Kook het water en laat de bouillonblokjes erin oplossen.
Pel en snipper de uien.
Pel het knoflookteentje.
Was de verse spinazie en laat het drogen.
Snijd de gerookte zalm in reepjes.
Breek de geitenkaas in kleine stukjes.
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
Bereiden:
Fruit de uien in wat olijfolie in een pan met een dikke bodem op laag vuur.
Pers een knoflookteentje erboven uit.
Voeg de risottorijst toe en roer tot alle korrels een glimmend laagje hebben.
Voeg een deel van de hete bouillon toe en laat pruttelen.
Roer goed door en voeg telkens als de rijst droog begint te worden een beetje bouillon toe tot alles is opgenomen.
Na ongeveer 20 minuten is alle rijst gaar en voeg je de spinazieblaadjes beetje bij beetje toe.
De blaadjes slinken terwijl je blijft roeren.
Roer de stukjes geitenkaas door de rijst tot alles lekker zacht en romig geworden is.
Tenslotte voeg je de gerookte zalmsnippers toe en roert het even om.
Garneren met pijnboompitjes.
Gemalen peper naar smaak toevoegen.
Bron; Our kitchen rules
Geen opmerkingen:
Een reactie posten