zondag 20 oktober 2013
Aardappel truffeltaartjes
Dit is een leuke variatie op de aardappel als bijgerecht.
Eventueel kun je dit al van te voren klaarmaken en verwarm je het de laatste 30 minuten in een voorverwarmde oven.
Ingrediënte;
1 kg (vastkokende) aardappels
125 ml slagroom
125 ml melk
1 eetlepel truffelolie
2 eidooiers
100 gram geraspte belegen kaas
100 gram kastanjechampignons
Muffinvorm 12 holtes
Voorbereiding;
Oven voorverwarmen op 175°.
Schil de aardappels en snijdt ze in hele dunne plakjes.
In een kom de slagroom met melk en twee eierdooiers mengen.
De truffelolie erdoor mengen en de geraspte kaas.
Eventueel wat zout en peper toevoegen.
De champignons in mooie plakjes snijden.
Bereiding;
De aardappelschijfjes in de kom met het kaas-roommengsel omscheppen, zodat elk plakje met vocht bedekt is.
De aardappels over muffinvorm verdelen.
De rest van het roommengsel over de aardappels schenken.
Op elk vormpje wat champignons leggen.
De aardappelgratin in het midden van de oven in ca. 30 min. bakken.
Uit oven nemen, en met aluminiumfolie afdekken.
Hierna nog 30 minuten ( afgedekt met aluminiumfolie) in oven verwarmen.
Even laten afkoelen voor het serveren en met behulp van een lepel de aardappeltaartjes voorzichtig uit de muffinvorm scheppen.
Bron; Allerhande
Labels:
aardappelgerechten,
aardappels,
champignons,
eieren,
kaas,
melk,
slagroom,
truffelolie
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten