2 uien
bakje
champignons
plak
ham van 250 gram
250 gram salami
teentje
knoflook
pak
diepvriesspinazie van 450 gram
350 gram spaghetti
Italiaanse
keukenkruiden
geraspte
kaas
zout en peper
Voorbereiden;
Pel en snipper de uien.
Voorbereiden;
Pel en snipper de uien.
Breek de champignons in stukjes.
Snijd de plak ham en de salami in kleine blokjes.
Ovenschotel invetten.
Grill voorverwarmen.
Bereiden;
Snijd de plak ham en de salami in kleine blokjes.
Ovenschotel invetten.
Grill voorverwarmen.
Bereiden;
Verwarmd de diepvriesspinazie zachtjes in een pan met klontje boter of in de magnetron, daarna laten uitlekken in een zeef.
Breek de spaghetti in kleinere stukjes en kook het in een pan met kokend water + 8 minuten al dent.
In een grote koekenpan de gesnipperde ui, knoflook, champignons roerbakken in wat olijfolie.
Als de ui gefruit is de blokjes ham en champignons meebakken.
Italiaanse keukenkruiden en gemalen peper toevoegen.
De spaghetti afgieten en uit laten lekken in een vergiet en dan door het uimengsel roeren.
Hierna overdoen in een ingevette ovenschotel.
De uitgelekte spinazie over de spaghetti verdelen en tenslotte de geraspte kaas erover strooien.
De schotel op een rooster vlak onder de grill in de oven + 5 minuten mooi goudbruin laten worden.
Dit gerecht is al jarenlang favoriet bij ons.
De schotel op een rooster vlak onder de grill in de oven + 5 minuten mooi goudbruin laten worden.
Dit gerecht is al jarenlang favoriet bij ons.
Bron; culinair tijdschrift Tip 12-1982.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten