donderdag 24 oktober 2013

Frisée salade met garnalen en mosterddressing

In dit recept worden Noorse garnalen gebruikt maar het is ook enorm lekker met grote garnalen.

Ingrediënten;

kop frisée salade of gemengde salade
250 gram Noorse garnalen
bakje tuinkers of mosterdkers
komkommer
1/2 dl. mayonaise
2 el. citroensap
2 el. dillegroen
3 el. Zaanse mosterd
2 el. olijfolie
teentje knoflook
versgemalen peper 

Voorbereiden;

Een krop frisée salade loshalen, wassen en in stukken scheuren.
Een komkommer wassen, schillen, overlangs halveren en zaadlijsten eruit scheppen met een theelepel en de helften in boogjes snijden.
Een dressing roeren van de mayonaise, citroensap, dille en mosterd.
Eventueel wat verdunnen met water.

Bereiden;

In een wok de olijfolie verhitten en teentje knoflook bakken.
Hierin al omscheppend de garnalen ongeveer een minuut meebakken.
De salade en komkommer over borden verdelen en mengen met de dressing.
De tuinkers uit een bakje afknippen.
Tenslotte de garnalen over de salade verdelen en de tuinkers erover strooien.
Gemalen peper naar smaak toevoegen.
Serveren met lekker stokbrood.

Bron: Our kitchen rules

Geen opmerkingen:

Een reactie posten