Een romige soep.
Ingrediënten;
250 gram champignons
1 1/2 liter bouillon of water met 2 bouillontabletten
45 gram boter
45 gram bloem
bos kervel
2 eidooiers
1 dl room
4 el sherry
zout, peper
Voorbereiden;
Veeg de champignons schoon en breek ze in vieren.
Was de kervel goed, neem de blaadjes van de stelen en hak de blaadjes fijn.
Bereiden;
Kook de champignons in ongeveer 10 minuten in de bouillon gaar.
Zeef de bouillon.
Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor.
Schenk een deel van de bouillon erbij en blijf roeren tot een gladde massa ontstaat.
Herhaal dit tot alle bouillon door de bloem is opgenomen en laat de soep al roerend 3 minuten zachtjes doorkoken.
Klop de eidooiers los met de room en voeg hierbij enkele lepels van de hete soep.
Giet dit mengsel al roerend bij de resterende soep en laat dit al roerend tegen de kook aan komen, maar niet meer koken.
Roer er, van het vuur af, de kervel en champignons door.
Breng de kervelsoep op smaak met zout, versgemalen peper en sherry.
Bron: Our kitchen rules
Geen opmerkingen:
Een reactie posten