Foto; Annabel Langbein |
350 gram extra pure chocolade (tenminste 70% cacao)
175 ml zoete gecondenseerde melk
2 tl vanille aroma
50 gram poedersuiker
250 gram gedroogde cranberries
175 gram ongezouten pistache noten (uit de dop)
175 ml zoete gecondenseerde melk
2 tl vanille aroma
50 gram poedersuiker
250 gram gedroogde cranberries
175 gram ongezouten pistache noten (uit de dop)
Voorbereiden;
Breek de chocolade in kleine stukjes.
Ook de pistache nootjes kun je wat kleiner hakken.
Bekleed een bakblik (16 x 5 cm) met bakpapier.
Bereiden;
Breek de chocolade in kleine stukjes.
Ook de pistache nootjes kun je wat kleiner hakken.
Bekleed een bakblik (16 x 5 cm) met bakpapier.
Bereiden;
Smelt de chocolade au-bain-marie (in een kom die in
heet water staat).
Wanneer het net begint te smelten haal je het er snel af.
Voeg de gecondenseerde melk toe en roer tot het goed vermengd is.
Dan voeg je de vanille toe, de poedersuiker, cranberries en pistache noten toe.
Het mengsel wordt nu vrij stevig.
Giet het in het bakblik en druk alles stevig aan.
Hierna in de koelkast hard laten worden, daarna kun je het snijden en in koel wegzetten.
Als je het in een luchtdichte bak bewaart blijft het een aantal weken goed.
Wanneer het net begint te smelten haal je het er snel af.
Voeg de gecondenseerde melk toe en roer tot het goed vermengd is.
Dan voeg je de vanille toe, de poedersuiker, cranberries en pistache noten toe.
Het mengsel wordt nu vrij stevig.
Giet het in het bakblik en druk alles stevig aan.
Hierna in de koelkast hard laten worden, daarna kun je het snijden en in koel wegzetten.
Als je het in een luchtdichte bak bewaart blijft het een aantal weken goed.
Bron; Annabel Langbein - The Free range cook
Geen opmerkingen:
Een reactie posten