Al lijkt een gehaktbal zo eenvoudig, toch valt het niet vaak mee om een perfecte bal te maken. Maar met dit recept lukt het altijd.
Wat wel grappig is dat we met een pond gehakt nadat alle ingrediënten toegevoegd hebben, soms wel 4 gehaktballen van 175-185 gram hebben.
Ingrediënten;
500 gram rundergehakt
paneermeel
1 el. gehaktkruiden
2 tl. mosterd
1 ei
1 el. tomatenketchup
2 sneetjes witbrood
wat melk
klein uitje
Voorbereiden:
Snipper het uitje in hele kleine stukjes.
Haal de korstjes van het brood, scheur het in stukjes en laat het weken in een kommetje met wat melk.
Bereiden;
Meng de gehakt met het ei, gehaktkruiden, gesnipperde ui, wat paneermeel, de mosterd en tomatenketchup tot alles goed vermengd is.
Daarna meng je het (uitgeknepen) brood er goed door.
Draai hier vier mooie gelijke gehaktballen van.
Doe wat paneermeel in een kom en schud de ballen één voor één door het paneermeel zodat het overal gelijk verdeeld is.
Bak de gehaktballen op matig vuur in ongeveer 20 minuten mooi egaal bruin, keer ze regelmatig.
Je kunt na ongeveer 10 minuten wat gekookt water aan het braadvocht toevoegen en met een deksel op de pan de ballen goed gaar laten worden.
Bron; Our kitchen rules
Geen opmerkingen:
Een reactie posten