Lekker met sweet chilisaus. Chilisaus is zoet en pittig tegelijk en dat past heel goed bij de Aziatische keuken.
Ingrediënten voor 4 personen
Ingrediënten voor 4 personen
1 pak
woknoedels
350 g kipfilet
4 el sojasaus
1 teen knoflook
2 rode paprika's
4 el wokolie
1 struik paksoi
3 stengels bosui
4 el sojasaus
1 teen knoflook
2 rode paprika's
4 el wokolie
1 struik paksoi
3 stengels bosui
Voorbereiden
Snijd de
kipfilet in blokjes.
Was de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd in de lengte in lange reepjes.
Was de paksoi en snijd in reepjes.
3 stengels bosuitjes in ringetjes snijden.
Was de paksoi en snijd in reepjes.
3 stengels bosuitjes in ringetjes snijden.
Bereiden
Bereid de
noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schep de blokjes kipfilet om met 2 el sojasaus en de geperste knoflook, laat 5
minuten staan.
Verhit 2 el olie in een wok of een hapjespan.
Bak op hoog vuur de blokjes kipfilet in de marinade al omscheppend in 5 minuten bruin en gaar.
Schep ze daarna uit de pan.
Schenk de rest van de olie in de wok en bak de paprika en de paksoi 5 minuten al omscheppend op hoog vuur.
Breng op smaak met de rest van de sojasaus.
Draai het vuur laag en schep de noedels en de kipblokjes erdoor tot alles goed warm is.
Bestrooien met de bosui.
Verhit 2 el olie in een wok of een hapjespan.
Bak op hoog vuur de blokjes kipfilet in de marinade al omscheppend in 5 minuten bruin en gaar.
Schep ze daarna uit de pan.
Schenk de rest van de olie in de wok en bak de paprika en de paksoi 5 minuten al omscheppend op hoog vuur.
Breng op smaak met de rest van de sojasaus.
Draai het vuur laag en schep de noedels en de kipblokjes erdoor tot alles goed warm is.
Bestrooien met de bosui.
Bron;
Allerhande
Geen opmerkingen:
Een reactie posten