Ingrediënten ;
diepvries bladerdeeg
2 courgettes
1 ui
knoflook
3 eieren
180 ml dikke room
olijfolie
100 gram achterham
1 rijpe camembert van 225 gram
100 gram spekblokjes
Italiaanse keukenkruiden
versgemalen zwarte peper
Voorbereiden;
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Ontdooi de plakjes bladerdeeg.
Was de courgette, snijd in de lengte door en daarna in halvemaantjes van ongeveer 6 mm dik.
Pel en snipper de ui.
Snijd de plak ham in kleine blokjes.
Bak de spekblokjes knapperig in een droge koekenpan.
Meng de eieren met de room, zout en versgemalen peper.
Bereiden;
Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de ui en de knoflook.
Voeg hier de courgette aan toe, roer alles goed door.
Tenslotte warm je de blokjes ham even mee.
Hierna strooi je er wat Italiaanse keukenkruiden over.
Verdeel de plakjes bladerdeeg over de bodem van een ingevette ovenschaal en bekleed ook de randen.
Prik met een vork wat gaatjes in de bodem.
De uitgelekte spekblokjes aan het courgettemengsel toevoegen en daarna het geheel in de ovenschaal doen.
Schenk hier het ei-roommengsel over.
Snijd de camembert in 8 stukken en verdeel gelijkmatig over de taart.
Bak in ca. 40 minuten of tot het stevig is en goudbruin.
Laat het wat afkoelen en serveer het voorzichtig uit de vorm.
Bron; Our kitchen rules
Hé Anita,
BeantwoordenVerwijderenZoals je al weet: een groot succes bij ons maar zeker ook bij onze gasten. We houden deze taart zeker op ons menu!!! Ik doe er nog wat rode paprika bij en gebruik alleen hamblokjes.
Keep up the good work!!! ;)
Klinkt goed! Bedankt voor de tip.
Verwijderen