Ook als bijgerecht bij warm vlees is het erg lekker.
Ingrediënten;
1 kg stoofpeertjes
100 gram lichtbruine basterdsuiker
water
2 stukjes pijpkaneel
2 stukjes citroenschil
1 dl bessensap
wat kruidnagels
Voorbereiden;
Schil de peertjes en laat het steeltje zitten.
Bereiden:
water
2 stukjes pijpkaneel
2 stukjes citroenschil
1 dl bessensap
wat kruidnagels
Voorbereiden;
Schil de peertjes en laat het steeltje zitten.
Bereiden:
Doe het water met de bessensap en alle ingrediënten (zonder de peren) in een pan.
Leg de geschilde peertjes in de pan.
Breng ze aan de kook en draai het vuur dan zo laag mogelijk.
Laat de peertjes afhankelijk van de grootte in 2 tot 4 uur stoven tot ze gaar zijn.
Het kookvocht is dan wat dik en stroperig.
Zo niet, schep de peertjes er dan uit en kook het stoofvocht in tot het stroperig wordt.
Verwijder de kaneel, citroenschil en kruidnagels.
Eventueel kun je het sap nog wat extra binden met aangemaakte maizena die je met wat water aangemaakt hebt.
Bron; Our kitchen rules
Geen opmerkingen:
Een reactie posten