Het lukt ons nog niet eens om met z'n tweeën het gerecht in 15 minuten te maken maar vinden het pure ontspanning om deze lekkere schotel te bereiden.
Ingrediënten
voor de couscous;
300 gram couscous
gekookt water
half bosje verse dille (of gedroogde dille)
1 rode en 1 gele paprika
1 rode peper
4 lente uitjes
200 gram diepvrieserwtjes
1 handje zwarte olijven (zonder pit)
100 gram fetakaas
voor de kip;
400 gram kipfilet1 el. gedroogde oregano
all spice (maar je kunt zelf een mix maken van de volgende kruiden: zwarte peper, nootmuskaat, zout, vermalen
kruidnagel en kaneel)
olijfolie
citroen
voor de tzatziki;
250 gram Griekse yoghurt
1/2 komkommer
sap van een 1/2 citroen
wat verse munt fijngehakt
Voorbereiden;
Snijd de paprika’s in stukjes en de lente uitjes in kleine ringetjes.
Rol de chili peper een paar keer over het aanrecht en snijd de topjes eraf.
Je kunt nu de pitjes er uit schudden. Snijd de rode peper hierna klein.
Hak ook alvast de dille
tamelijk fijn. Je kunt ook gedroogde dille gebruiken.
Neem een grote schaal en doe alles erin.
Maak de kruidenmix voor de kip.
Mix gelijke delen zwarte peper, kaneel, nootmuskaat en kruidnagel.
Doe er ook wat zout en oregano bij.
Leg de kipfilets op een flink stuk plastic folie.
Kruid beide zijden.
Rasp er eventueel naar smaak nog wat citroenrasp over.
Mix gelijke delen zwarte peper, kaneel, nootmuskaat en kruidnagel.
Doe er ook wat zout en oregano bij.
Leg de kipfilets op een flink stuk plastic folie.
Kruid beide zijden.
Rasp er eventueel naar smaak nog wat citroenrasp over.
Bedek de filets met nog wat folie en
gebruik een deegroller of een zware pan om ze wat platter te slaan.
Zo worden ze malser en garen ze sneller.
Zo worden ze malser en garen ze sneller.
Kook flink wat water.
Neem op 1 kom couscous, 2 kommen gekookt water.
Doe dit in een ruime kom met een flinke snuf zout en laat afgedekt staan zodat de couscous het water op kan nemen.
Doe dit in een ruime kom met een flinke snuf zout en laat afgedekt staan zodat de couscous het water op kan nemen.
Blancheer de erwtjes even kort in kokend water.
Doe ze daarna bij de groenten in de kom.
Doe ze daarna bij de groenten in de kom.
Bereiden;
Verwarm wat olie in een koekenpan en bak de kip aan beide
kanten op middelhoog vuur gaar.
Schrik niet als de kip wat donker van kleur wordt, dat komt door de kruiden.
Schrik niet als de kip wat donker van kleur wordt, dat komt door de kruiden.
Maak, terwijl je de kip bakt, de tzatziki.
Rasp hiervoor een halve komkommer grof in een bakje.
Voeg een snufje zout toe en hussel om.
Neem de komkommer in je hand en knijp zachtjes zodat het een deel van het vocht eruit komt.
Zo voorkom je dat je tzatziki waterig wordt.
Rasp hiervoor een halve komkommer grof in een bakje.
Voeg een snufje zout toe en hussel om.
Neem de komkommer in je hand en knijp zachtjes zodat het een deel van het vocht eruit komt.
Zo voorkom je dat je tzatziki waterig wordt.
Doe er de Griekse yoghurt en citroensap bij.
Voeg naar smaak peper en zout toe.
Doe er eventueel ook wat fijn gehakte munt door.
Doe er eventueel ook wat fijn gehakte munt door.
Als het goed is heeft de couscous nu al het vocht opgenomen.
Doe het bij de groenten in de schaal en meng alles goed door elkaar.
Garneer met de zwarte olijven en blokjes feta.
Neem de kip uit de pan en snijd deze in reepjes.
Leg ze
bovenop de couscous salade en serveer het geheel met tzatziki.
Bron; Jamie Oliver 15 minute meals
Geen opmerkingen:
Een reactie posten