donderdag 14 november 2013

Spinazie feta taart


Dit recept komt uit Jamie Oliver 30 minutes meals, maar na het maken moet het nog 30 minuten in de oven dus het duurt iets langer. Maar het is het wachten waard!

Ingredienten;
100 gram pijnboompitjes
5 eieren 
300 gram feta
1 pak filodeeg (270 gram), ontdooid
400 gram bladspinazie
olijfolie
50 gram geraspte kaas
citroen
oregano
nootmuskaat
cayennepeper
zout en peper


Voorbereiden;
Verwarm de oven voor op 180C.
Doe wat olijfolie een koekenpan en laat de helft van de spinazie hierin slinken.
Voeg beetje bij beetje de rest van de spinazie toe en laat die ook al roerend slinken.
Breng de spinazie op smaak met nootmuskaat en laat de spinazie uitlekken.
Hak de spinazie grof.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
Klop alle eieren los in een grote kom en verkruimel de feta erboven.
Voeg de geraspte kaas en oregano toe en breng op smaak met peper, een eetlepel olijfolie en citroenrasp.
Neem een ronde ovenschaal en vet die in met boter.



Bereiden;
Neem wat bakpapier, leg dit op het aanrecht, bestrijk dit met wat olijfolie en verkreukel het papier. Daarna strijk je het weer glad.
Bedek het bakpapier met vellen filodeeg zodat het als een rechthoek bedekt is.
De filodeegbladen mogen wat over de rand hangen.
Strooi er wat cayennepeper, olijfolie en zout over en herhaal alles nog een paar keer.
Doe dit in een ovenschaal of grote koekenpan.
Roer de spinazie en pijnboompitten door het eimengsel en giet in de vorm.
Bestrijk de laatste 2 bladen filodeeg weer dun met olijfolie en dek hiermee de vulling af.
Vouw de overhangende randen naar binnen over de taart heen en bestrijk deze nog een keer met een beetje olie.
Bak de taart in 20 - 30 minuten goudbruin in de oven en gaar.

Eventueel kun je voordat het de oven in gaat de koekenpan nog even goed verhitten op het vuur met het mengsel erin en dan in de oven plaatsen.

Serveren met een komkommer en/of tomatensalade.



Bron; Jamie Oliver 30 minute meals

Geen opmerkingen:

Een reactie posten