donderdag 28 november 2013

Cypriotische kip met feta en pita broodjes

Een zomers Grieks gerecht, gevulde kipfilet. Het lijkt een ingewikkeld recept maar is makkelijk te maken en erg lekker.

Ingrediënten;

8 zongedroogde tomaten in olie
bosje peterselie
basilicum
citroen
pakje feta
2 teentjes  knoflook
2 kipfilets

Voorbereiden:
Oven voorverwarmen op 200 graden Celsius.
Leg de peterselie, de basilicum en de zongedroogde tomaatjes met een klein beetje van de olie en een snufje peper op een snijplank. 
Pers er de teentjes knoflook over en hak alles met een groot mes.
Kruimel er de fetakaas over, rasp wat citroenschil en meng alles goed door elkaar.

Snijd de kipfilet in de lengte alvast in en leg ze in plastic folie.
Sla met een koekenpan op de kip om ze  wat platter te  krijgen.

Bereiden;
Vul de kip met het fetamengsel en bindt dicht met wat keukentouw of steek er prikkertjes in. 
Warm een koekenpan op met wat olijfolie en voeg de kip toe.
Maak ondertussen een cartouche (rondje van bakpapier om op de kipfilets te leggen, even groot als de pan).
Draai de kip om, maak de cartouche vochtig en leg hem op de kip.
Wacht tot de kip gaar is (+- 10 minuten) en haal hem uit de pan.
Voeg citroensap toe aan de pan en draai de pan rond zodat het citroensap alle sappen oppakt.
Giet het sap over de kip als saus. 

Serveer met wat basilicum. 

Serveer hier pitabroodjes bij;

Strooi wat zout, peper en oregano op de snijplank waar je de vulling voor de kip op hebt gehakt en sprenkel er een paar flinke scheuten olijfolie over.
Pers er de tenen knoflook bij en haal de pitabroodjes erdoor.
Leg een stuk bakpapier op een ovenrooster, stapel er de broodjes op en verwarm ze in de oven.

Een koolsalade smaakt hier erg lekker bij.

Bron; Jamie Oliver 30 minute meals

Geen opmerkingen:

Een reactie posten