vrijdag 15 november 2013

Aardbeienrol met anijsroom

Deze rolcake met aardbeien en anijsroom komt uit het Delicious bakboek, maar we hebben het recept iets aangepast.


Ingrediënten;
4 eieren
120 gram suiker
poedersuiker
3 el gestampte muisjes
2 el pijnboompitten
400 gram aardbeien
100 gram bloem gezeefd
400 ml slagroom
1 zakje klopfix (slagroomversteviger)




Voorbereiden;
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Rooster de pijnboompitjes licht in een droge koekenpan.



Bereiden;
Klop met de mixer de eieren met 100 g suiker tot een hele dikke lichtkleurige crème die als een dik lint van de gardes loopt. 

Spatel de bloem erdoor.
Schep het beslag op een met bakpapier beklede bakplaat (niet groter dan 30 x 20 cm). 
Strijk het beslag met een paletmes glad tot een dikte van 1 1/2 cm.
Bak de bodem in de oven in 15-20 minuten goudgeel en gaar.
Strooi de rest van de suiker op een schone keukendoek.
Keer de cakelaag voorzichtig boven de doek en trek het bakpapier er voorzichtig af. 
Rol de cakelaag voorzichtig en luchtig met doek en al op en laat afkoelen.
Klop intussen de slagroom met de slagroom versteviger en de gestapte muisjes stijf.
Pureer de helft van de aardbeien in een keukenmachine.
Wrijf de aardbeienpuree door een zeef en breng op smaak met poedersuiker. 
Snijd de rest van de aardbeien in plakjes.
Rol de cake weer terug tot een lap.
Verdeel de aardbeienpuree, dan de aardbeien en tot slot de helft van de anijsroom over de cakelaag. Rol op, zonder doek uiteraard.
Leg de rol met de naad naar beneden op een mooie schaal.
Bestrijk de rol met de rest van de anijsroom en bestrooi met de pijnboompitjes.
Laat de aardbeienrol in de koelkast opstijven en op smaak komen.
Snijd de rol met een scherp mes in mooie plakken.

Bron; Delicious bakboek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten