dinsdag 12 november 2013

Chocolade fondant


Serveer deze chocolade cakejes direct als ze uit de oven komen zodat de gesmolten chocolade er uit kan vloeien.

Ingrediënten:
150 gram pure chocolade
40 gram boter
40 gram lichtbruine basterdsuiker
2 eieren
20 gram bloem
vanille-ijs

Voorbereiden;

Breek de chocolade in stukjes.
Snijd de boter in kleine blokjes.
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereiden:

Smelt de chocolade au bain marie al roerend in een kom.
Doe de boter, de suiker, de eieren en de bloem in een schaal en klop dit tot een glad beslag.
Voeg de gesmolten chocolade aan dit beslag toe en klop even door.
Verdeel het chocoladebeslag over de ingevette ovenvaste schaaltjes of vormpjes.
Bestrooi het met een klein beetje basterdsuiker.
Zet de schaaltjes op een rooster in het midden van de oven en bak de taartjes in 9 minuten gaar.
Ze zijn dan mooi gerezen en de binnenkant hoeft niet helemaal gaar te zijn, maar er uit kunnen vloeien als je het taartje open snijdt.
Serveer de taartjes warm met een bolletje vanille-ijs.

Bron: Our kitchen rules

Geen opmerkingen:

Een reactie posten