zondag 3 november 2013

Hartige soesjes met Parmezaanse kaas en pancetta


Dit recept is goed voor ongeveer 20-25 bolletjes pancetta and parmesan puffs (dit klinkt zoveel leuker dan hartige soesjes).

Ingrediënten;
50 gram boter
125 ml melk
50 gram pancetta (in blokjes)
25 gram Parmezaanse kaas
75 gram bloem
snufje zout
2 eieren
evt. 1 tl chilipoeder

Voorbereiding;
Verwarm de oven voor op 170 graden Celcius.
Beleg en een bakplaat met bakpapier.
Rasp de Parmezaanse kaas en meng dit met bloem, zout en evt. chilipoeder.
Bak ondertussen de pancetta en laat uitlekken op keukenpapier.

Bereiding;
Doe de boter en melk in een pan en verwarm licht totdat de boter gesmolten is. 
Als dit eenmaal zover is, zet het vuur dan hoog totdat de melk kookt.
Als het kookt, van het vuur halen en het mengsel van de kaas en bloem toevoegen.
Roer dit hard door elkaar met een houten lepel totdat het mengsel loslaat van de zijkanten van de pan. Laat even afkoelen.

Als het mengsel is afgekoeld dan één voor één de eieren toevoegen.
Eerst lijkt het of beslag niet wil mengen met de eieren maar door hard te roeren komt dit goed.
A
ls alles goed gemengd is kan de pancetta erbij.
Verdeel het beslag in bolletjes op de bakplaat. 

Dit kan met een lepel of met een spuitzak.
Zorg ervoor dat de bolletjes mooi van vorm zijn zonder uitsteeksel, want deze verbranden in de oven.

Bak de bolletjes 25 min in de oven tot ze gaar zijn, ze zijn dan mooi goudbruin en gerezen.
Serveer de bolletjes direct uit de oven.

Bron; Lorraine Pascale 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten