donderdag 7 november 2013

IJsbergsla met blauwe druiven


Leuke variatie, ijsbergsla met notenlikeur.

Ingrediënten:
krop ijsbergsla
tros blauwe druiven zonder pit
gepelde walnoten
½ tl. mosterd
1 el. azijn
zout, peper
2 el. olijfolie
1 tl. notenlikeur
klein uitje of sjalotje
takjes peterselie

Voorbereiden:

Snipper het uitje of sjalotje heel fijn.
Knip de peterselie in kleine stukjes.
Pel de walnoten.

Bereiden:

Verwijder de lelijke bladeren van de sla, was ze en snijd ze in kleine reepjes. 
Goed laten uitlekken.
Roer in een kom de mosterd los met zout en peper.
Al roerend langzaam de azijn erbij gieten.
Voeg voorzichtig olijolie erbij tot een gebonden sausje ontstaat.
Tenslotte de notenlikeur, gesnipperde ui en peterselie er doorheen roeren.
De ijsbergsla mengen met de saus.
In een slakom overdoen, garneren met walnoten langs de kant en druiven in het midden.

Bron; Our kitchen rules

Geen opmerkingen:

Een reactie posten