vrijdag 29 november 2013

Koolsalade

Deze koolsalade is een lekker bijgerecht bij de Cypriotische kip.

Ingredienten;
witte kool
peterselie
basilicum
ui
Spaanse peper
citroen
olijfolie

Bereiden;

Trek de buitenste bladeren van de kool, snijd de halve kool in kwarten, hak de stukken in de keukenmachine tot snippers en doe ze in een grote kom. 
(Wil je snel klaar zijn koop dan geraspte witte kool.)
Pel de ui en hak hem met de peterselie, basilicum fijn.
Was de Spaanse peper, rol hem over een snijplank zodat de pitjes en zaadlijsten loskomen, verwijder deze en hak fijn. 
Doe het mengsel bij de kool in de kom.
Pers het sap van de citroenen bij de kool en doe er een paar scheuten extra vierge olijfolie en wat zeezout bij. 
Roer alles goed door elkaar en breng eventueel nog wat op smaak met versgemalen peper.

Als je het serveert bij de Cypriotische kip kun je hier ook nog wat feta kaas over kruimelen.

Bron; Jamie Oliver

Geen opmerkingen:

Een reactie posten