vrijdag 1 november 2013

Chocolade fudge brownie met oreo koekjes

De Amerikaanse Oreo cookies vinden wij heel erg lekker. In Nederland zijn deze zwarte koekjes ook te koop maar deze worden gemaakt in Spanje en smaken wat anders. Desalniettemin is dit recept overheerlijk met Oreo.

Ingrediënten;
165 gram boter
200 gram pure chocolade
5 eieren
1 vanillestokje
165 gram lichtbruine basterdsuiker
2 el bloem
1 el cacoapoeder
s
nufje zout
150 gram Oreokoekjes
poedersuiker


Voorbereiden
;

De oven voorverwarmen op 180 graden.
Een bakvorm invetten met wat boter.
Daarna met bakpapier bekleden zodat de randen wat over de vorm hangen.
Rasp de chocolade met een fijne rasp.


Bereiden;
Smelt de boter langzaam in een steelpannetje, haal de pan van het vuur zodra de boter gesmolten is.
Voeg alle geraspte chocolade toe aan de gesmolten boter en roer goed door elkaar.
De chocolade zal nu mooi en geleidelijk aan smelten.
 

Mix in een mengkom 3 eieren en de 2 eidooiers tot een luchtige en schuimige massa.
Leg het vanillestokje plat op een snijplank en druk met je hand lichtjes op het stokje. 

Snijd het stokje in de lengte doormidden en schraap het stokje leeg met een lepeltje.
Voeg vervolgens al mixend het vanillemerg toe aan het ei-schuim.
Mix nu in twee keer de suiker toe aan het ei-schuim, op deze manier houdt het schuim zijn luchtige vorm.
Giet het gesmolten chocolade/boter-mengsel langs de zijkant van de mengkom bij het ei-schuim.
Schep nu met behulp van een siliconen spatel, de chocolaboter door het ei-schuim en voeg nu ook het bloem en de cacaopoeder toe, blijf de massa goed rond scheppen tot het een mooi en bijna glad beslag wordt.

Verkruimel de helft van de Oreo koekjes en schep deze door het beslag.
Vul het bakblik nu voor helft met het beslag en verkruimel de overige koekjes en druk deze nog her en der in het beslag.
Bak de brownie muffins gaar en donkerbruin in 20 tot 25 minuten, laat de muffins volledig buiten de oven maar wel in het blik afkoelen.
Bestrooi eventueel met wat poedersuiker.


Bron; Lorraine Pascale,  baking made easy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten