zondag 1 december 2013

Quiche Lorraine




Quiche Lorraine is de meest bekende onder de quiches en smaakt altijd.

Ingrediënten:
4 plakjes diepvries bladerdeeg
champignons
ui
4 eieren
4 el melk
peterselie, bieslook, dille
spekblokjes
plakjes ham
belegen kaas
gemalen zwarte peper en zout

Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 110 graden.
Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes.
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
Klop de eieren los met de melk, peterselie, bieslook, dille en zout en peper.
Bak de blokjes spek uit in een droge koekenpan.
Rasp de kaas.
Bak de ui glazig en voeg de champignons toe.

Bereiden;
Doe de plakjes bladerdeeg in een beboterde quiche vorm en prik er gaatjes in.
Verdeel de gebakken ui en champignons over de plakjes bladerdeeg.
Strooi hier de uitgebakken spekblokjes over.
Doe hier de plakjes ham over en de geraspte kaas.
Giet het ei/melkmengsel erover en bak de quiche ongeveer een uur in de oven.

Bron; Our kitchen rules

Geen opmerkingen:

Een reactie posten