Ingrediënten:
1 el olijfolie
50 gram spekblokjes
750 ml kippenbouillon
500 ml melk
300 gram polenta
blikje maiskorrels
60 gram Parmezaanse kaas
25 gram boter
2 el verse marjolein- of oreganoblaadjes
Voorbereiden:
Bak de spekblokjes uit in een droge koekenpan.
Maak de kippenbouillon met een kippenbouillonblokje.
Rasp de Parmezaanse kaas.
Laat het blikje maiskorrels uitlekken.
Bereiden:
Verwarm de bouillon met de melk in een steelpan met dikke bodem op middelhoog vuur.
Voeg geleidelijk de polenta in een dun straaltje toe terwijl je goed roert met een houten pollepel.
Draai het vuur laag en blijf 15 minuten roeren of tot de polenta bindt.
Verwarm de mais, spekjes en Parmezaanse kaas in wat boter en voeg toe aan de polenta. Op smaak brengen met peper, zout en marjolein.
Eventueel wat spekjes en Parmezaanse kaas voor garnering bewaren.
We hadden nogal wat moeite om polenta te vinden in een supermarkt maar bij een Italiaanse delicatessenzaak hadden ze het wel.
Polenta kan al roerend enige tijd warm gehouden worden, zet de pap niet te lang van te voren op tafel want dan is hij al stijf aan het worden voordat de eters hem op het bord hebben.
Bron: Delicious magazine
Geen opmerkingen:
Een reactie posten