zondag 29 december 2013

Delicious met limoen en passievrucht

Dit vruchtencustard dessert lukt het best als de boter niet te koud is.

 Ingrediënten:
3 passievruchten
110 gram fijne kristalsuiker
2 el zachte boter
2 eieren
2 el bloem
1 limoen
250 ml melk

Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een diepe ovenschaal royaal in met boter.
Doe de pulp van de passievruchten in een zeef en druk met een pollepel het sap uit de zaadjes.
Bewaar deze ook.

Bereiden:
Klop de suiker geleidelijk met een garde door de boter tot het mengsel licht, luchtig en romig is.
Klop de eidooiers erdoor, bewaar het eiwit.
Meng de bloem, de rasp en het sap van de limoen en het passievruchtensap door de romige boter.
Roer de melk erdoor tot je een glad beslag hebt.
Wij hebben nog wat extra bloem toegevoegd!
Klop de eiwitten tot stijve pieken.
Spatel voorzichtig een kwart van het eiwit door het beslag met een scherpe metalen lepel, spatel dan de rest erdoor.
Schenk het beslag in de ingevette bakvorm en zet hem in een grotere ovenschaal (au-bain-marie).
Vul de ovenschaal tot halverwege de gevulde bakvorm met kokend water.
Bak de delicious 30 minuten of tot de bovenkant mooi goudbruin is en daaronder een heerlijke volle vruchtencustard zit.
Serveer er slagroom of vanille-ijs bij.



Bron; Matt Preston's 100 beste recepten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten