zaterdag 28 december 2013

Spinazie artisjokdip

We zijn dol op de appetizers in Amerikaanse restaurants en daar is Spinach and Artichoke dip er één van. We hebben geprobeerd het recept na te maken en vinden het aardig gelukt.

Ingredienten:
klein uitje
2 teentjes knoflook
125 ml slagroom
125 ml mascarpone
200 gram mozzarella
250 gram spinazie
75 gram Parmezaanse kaas
blik artisjokharten
Worcestershiresaus

Voorbereiden:
Snipper een uitje.
Giet het blik artisjokharten af.
Hak de spinazie fijn.
Rasp de Parmezaanse kaas.
Roer de slagroom met de mascarpone door elkaar.
Pureer de artisjokharten met een staafmixer.

Bereiden:
Fruit een uitje met wat knoflook in een steelpan.
Voeg het slagroom/mascarpone mengsel toe aan de pan.

Doe de mozzarella en Parmezaanse kaas erbij en verwarm tot de kaas gesmolten is.
Roer de artisjokken en spinazie erdoor.
Als het te dik is kun je nog wat extra room toevoegen.
Doe er wat zout, versgemalen peper en een paar druppels Worcestershiresaus bij.
Verwarm het geheel in de oven en strooi er eventueel wat extra geraspte Parmezaanse kaas over.
Serveren met tortillachips.
Spinach artichoke dip bij Bahama Breeze
Bron; Our kitchen rules

2 opmerkingen:

  1. Dit ga ik zeker maken ! Het is ons favoriete voorgerecht

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk dat je je ook aangemeld hebt Walter. Dit is ook één van onze favorieten!

      Verwijderen