donderdag 26 december 2013

Frambozenparfait met Amaretto



Een parfait, of in het Italiaans semifreddo, is een soort ijs, maar dan zonder roeren. Ideaal als afsluiter van een feestelijk etentje, want het is helemaal van tevoren te bereiden.

Ingrediënten:
200 gram Amaretti (brosse Italiaanse bitterkoekjes)
500 g (diepvries)frambozen
3 middelgrote eieren
250 g mascarpone
100 g witte basterdsuiker
350 ml slagroom
6 el Amaretto (amandellikeur)

Voorbereiden (begin minimaal 6 uur van tevoren):
Bekleed een kleine cakevorm met plastic folie, laat het restant folie over de rand hangen.
Verkruimel de Amaretti-koekjes grof.
Pureer 250 gram frambozen (de helft) met 3 el basterdsuiker met een staafmixer.
Laat 20-25 minuten staan.

Bereiden:
Klop de eieren met de rest van de basterdsuiker in een grote kom met een mixer ongeveer 8-10 minuten totdat het mengsel als een breed dik lint van de mixerhaken loopt.
Klop de mascarpone los en meng goed met het eiermengsel.
Klop de slagroom stijf en spatel erdoor.
Schep nu voorzichtig de overgebleven frambozen, 6 el Amaretto en de verkruimelde koekjes erdoor.
Vul de vorm met de helft van het room-eimengsel, schep de frambozenpuree erop en dek af met de rest van het eimengsel.
Zet een mes verticaal in de vorm en maak hiermee een zigzagbeweging door de hele vorm, haal het mes daarbij af en toe omhoog, zodat een mooi marmereffect ontstaat.
Vouw de overhangde folie over de inhoud en laat minimaal 4 uur bevriezen.
Haal de parfait 1 uur van tevoren uit de vriezer en zet in de koelkast.
Snijd hem in plakken en serveer met frambozen en koekjes.

Bron; Delicious 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten