woensdag 11 december 2013

Pittige marinade voor saté



Wij gebruiken deze marinade om stukjes kip in te marineren om er later saté van te maken.

Ingredienten:
400 gram kipfilet
sap van 1/2 citroen
5 el sherry
5 el ketjap
1 el bruine basterdsuiker
1 tl gemberpoeder of 1 el gembersiroop
1 tl koriander (of ketoembar)
zout, peper
3 takjes selderij
wat olie
2 uitgeperste teentjes knoflook

Voorbereiden:
Snijd de kipfilets in kleine blokjes. 
Meng daarna alle andere ingrediënten in een kom goed door elkaar en doe de kip erbij.

Je kunt de stukjes kip nadat ze in de saus gemarineerd zijn op spiezen steken voor de barbecue of grill plaat, maar je kunt ze ook bakken in een koekenpan met wat van de marinade. 

Wij noemen dit "lekkere kipjes".

Bron; Our kitchen rules

Geen opmerkingen:

Een reactie posten