Chocoladefondue is een super feestelijk dessert vooral met feestdagen.
Ingrediënten;
75 gram pure chocolade
50 gram melkchocolade
1 dl slagroom
(evt. el. drank: cognac, Grand marnier, rum, whiskey, kirsch)
Om te dippen;
diverse soorten fruit; aardbeien, banaan, ananas, appel
marshmellows
cake
koekjes
Voorbereiden:
Breek de chocolade in stukjes.
Snijd de stukjes fruit klein en de cake in blokjes.
Chocolade fondue bij restaurant The Melting Pot in Amerika |
Giet de room in het kommetje van het fonduestelletje.
Voeg de stukjes chocolade eraan toe en laat de chocolade al roerend zachtjes smelten.
(Eventueel kun je de helft van de room vervangen door water.)
Voeg eventueel wat drank toe en roer het glad.
De chocoladesaus mag niet koken.
Houd het warm op de brander.
Tip: Verkruimel er wat digestive koekjes doorheen.
Bron: Our kitchen rules
Geen opmerkingen:
Een reactie posten