donderdag 5 december 2013

Chocoladefondue


Chocoladefondue is een super feestelijk dessert vooral met feestdagen.

Ingrediënten;
75 gram pure chocolade

50 gram melkchocolade
1 dl slagroom
(evt. el. drank: cognac, Grand marnier, rum, whiskey, kirsch)
Om te dippen;
diverse soorten fruit; aardbeien, banaan, ananas, appel
marshmellows
cake
koekjes

Voorbereiden:

Breek de chocolade in stukjes.
Snijd de stukjes fruit klein en de cake in blokjes.
Chocolade fondue bij restaurant The Melting Pot in Amerika
Bereiden
Giet de room in het kommetje van het fonduestelletje.
Voeg de stukjes chocolade eraan toe en laat de chocolade al roerend zachtjes smelten.
(Eventueel kun je de helft van de room vervangen door water.)
Voeg eventueel wat drank toe en roer het glad.
De chocoladesaus mag niet koken.
Houd het warm op de brander.

Tip: Verkruimel er wat digestive koekjes doorheen.


Bron: Our kitchen rules

Geen opmerkingen:

Een reactie posten