zaterdag 7 december 2013

Champignonsaus

Deze champignonsaus smaakt zeer goed bij een malse biefstuk.

Ingrediënten;
kastanjechampignons of portabello

knoflook
chilipoeder
bieslook
versgemalen peper en zout
sojasaus
scheutje witte wijn
flesje kookroom

Bereiden;
Na het bakken van biefstuk of varkenshaas haal je het vlees uit de pan en legt dit apart.

Voeg de gesneden plakjes champignons toe aan het bakvet.
Eventueel kun je een klontje boter in een koekenpan smelten en daar de saus van maken.
Knijp een knoflookteentje erboven uit en roer alles goed door.
Hierna doe je er chilipoeder, zout, peper, sojasaus en een scheutje witte wijn bij.
Laat alles even goed bakken.

Tenslotte giet je er een flesje kookroom bij om het geheel wat te binden.
Strooi er wat bieslook over. 

Deze saus hebben wij op een van onze vakanties in Amerika gegeten bij Longhorn steakhouse en vonden het zo lekker. 

Gelukkig hebben we het recept kunnen vinden en sindsdien is het onze favoriete champignonsaus.

Bron; Longhorn steakhouse

Geen opmerkingen:

Een reactie posten