vrijdag 20 december 2013

Frittata met courgettes en Parmezaanse kaas

Een leuke tip is om blokjes feta over de schotel te verdelen voor het de oven in gaat.

Ingrediënten: (6-8 personen)
6 eieren
250 ml slagroom
60 ml olijfolie
100 gr Parmezaanse kaas
4 bosuitjes
 basilicum
 1 citroen
3 courgettes
1 knoflookteentje
100 gram ham reepjes
1 ui
75 gr bloem
zout en versgemalen peper

Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Rasp de Parmezaanse kaas.
Snijd het witte gedeelte van de bosuitjes in kleine ringetjes.
Snipper de ui.
Hak wat basilicum fijn.
Rasp de schil van een citroen.
Rasp de gewassen courgettes grof met een keukenrasp.

Bereiden:
Meng in een grote kom de eieren, slagroom, olie, Parmezaanse kaas, bosuitjes, ui, knoflook, ham reepjes, basilicum en de citroenrasp.
Voeg dan de geraspte courgettes toe.
Roer er geleidelijk de bloem door en breng op smaak met peper en zout.

Bekleed een ovenvaste pan of schaal met bakpapier en schenk het mengsel er voorzichtig in.

Zet de pan of schaal in de oven, tot de frittata gestold is en stevig aanvoelt.
Het recept geeft 30 minuten aan maar wij hebben hett ongeveer 45 minuten in de oven laten staan.
Neem de frittata uit de oven en laat hem in de pan of schaal afkoelen.
Verwijder het bakpapier en serveer het gerecht warm.

Tip: serveer er wat tomatensalade bij.

Bron: Matt Preston's 100 beste recepten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten