maandag 30 december 2013

Pittige hutspot met nasikruiden

Normaal zijn we niet zo gek op hutspot maar dit is een leuke combinatie, erg smakelijk.

Ingrediënten:
500 g uien
1 kg winterwortels
1250 g kruimig kokende aardappelen
2 bosuitjes
1 zakje Conimex mix voor nasi goreng (mix van groenten en kruiden)
rookworst
2 -3 theelepels sambal

Voorbereiden
Pel de uien en snijd ze in partjes.
Schil de wortels, halveer ze in de lengte en snijd ze in plakjes van ½ cm dik.
Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken.
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes.

Bereiden:
Verdeel de aardappelen, uien en wortels in een grote pan en voeg ± 5 cm water toe.
Breng alles, met het deksel op de pan, aan de kook en kook in 20-25 minuten gaar.
Wel de nasimix 10 minuten in 1½ dl kokend water.
Verwarm de worst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet de aardappelen en de groenten af en stamp de aardappelen met de groenten door elkaar.
Eventueel kun je wat melk toevoegen.
Schep de gewelde nasimix erdoor zodat een smeuïge stamppot ontstaat.
Garneer met de bosui en serveer met de sambal en de worst.

Lekkere tip; voeg wat gebakken spekblokjes toe aan de stamppot
Moet eerlijk zeggen dat wij rookworsten van de Hema lekkerder vinden dan Unox worsten maar smaken verschillen natuurlijk.

Bron: Unox

Geen opmerkingen:

Een reactie posten