Ingrediënten;
1 ui
2 grote pastinaken
1 teentje knoflook
kerriepoeder
750 ml water
100 ml slagroom
paprikapoeder
Voorbereiden;
Hak de ui fijn.
Schil de pastinaken en snijd ze in 1 cm blokjes.
Kook water en voeg een bouillonblokje toe.
Bereiden:
Smelt de boter in een grote sauspan op middelhoog vuur.
Fruit de ui in boter tot het zacht is, ongeveer 5 minuten.
Voeg de blokjes pastinaak, de geperste knoflook en de kerriepoeder toe en bak een paar minuten om de smaken los te laten komen.
Giet de bouillon erbij en roer goed door.
Laat dit zachtjes doorkoken tot de pastinaak zacht is en makkelijk breekt met een houten lepel (ongeveer 30-40 minuten).
Haal van het vuur en pureer het met een staafmixer of in een keukenmachine tot een gladde massa.
Roer de room erdoor en verwarm het geheel weer zachtjes.
Breng op smaak met zout en peper en garneer met wat paprikapoeder.
Serveren met stokbrood.
Aanbevolen recept van Natasja
Smelt de boter in een grote sauspan op middelhoog vuur.
Fruit de ui in boter tot het zacht is, ongeveer 5 minuten.
Voeg de blokjes pastinaak, de geperste knoflook en de kerriepoeder toe en bak een paar minuten om de smaken los te laten komen.
Giet de bouillon erbij en roer goed door.
Laat dit zachtjes doorkoken tot de pastinaak zacht is en makkelijk breekt met een houten lepel (ongeveer 30-40 minuten).
Haal van het vuur en pureer het met een staafmixer of in een keukenmachine tot een gladde massa.
Roer de room erdoor en verwarm het geheel weer zachtjes.
Breng op smaak met zout en peper en garneer met wat paprikapoeder.
Serveren met stokbrood.
Aanbevolen recept van Natasja
Geen opmerkingen:
Een reactie posten