Romig door de zachte geitenkaas en slagroom, pittig door
knoflook, ui en groene peper, fris-kruidig door de basilicum
Ingrediënten:
1 rol koelvers bladerdeeg of 4 plakjes diepvries
roomboterbladerdeeg
2 middelgrote courgettes (± 650 g)
evt. beetje bloem om uit te rollen
2 uien
2 tenen knoflook
1 groene peper
375 gram zachte geitenkaas
35 gram basilicum
4 eieren + 1 extra
160 ml slagroom
160 ml volle melk
Verwarm de oven voor op 190 º C.
Snijd de uien in dunne ringen.
Snijd de teentjes knoflook fijn.
Verwijder de zaadlijsten en zaadjes van het pepertje en snijd het fijn.
Snijd of schaaf de courgettes in de lengte in dunne plakken van 1 – 1½ mm.
Bereiden:
Bekleed een taarvorm van 24 cm doorsnede met het bladerdeeg, laat overtollig deeg
over de rand hangen en snijd de te grote hoeken deeg iets bij.
Als je van
plakjes bladerdeeg uitgaat, rol ze dan net iets groter uit en zorg dat de naden
elkaar in de vorm iets overlappen en druk ze vast.
Bestrooi de deegbodem met wat bloem en leg er een deel van
de courgetteplakken op.
Verdeel daarover wat uienringen, knoflook, geitenkaas en
basilicum blaadjes.
Herhaal deze lagen tot alle ingrediënten op zijn, probeer
te eindigen met wat plakken courgette.
Meng de 4 eieren met de slagroom, melk en 2 tl zout en
schenk dit gelijkmatig over de vulling.
Sla het overhangende deeg terug over de taart.
Klop het
laatste ei los en bestrijk het overliggende deeg ermee.
Bak de taart iets onderin de oven op een rooster in 55-65
min. diep goudbruin en gaar.
Haal de taart uit de oven, laat hem eerst 10 minuten rusten en snijd het daarna in punten.
Tip: Bak wat spekblokjes en verdeel deze over de deegbodem met de uienringen etc.
Ook kun je wat pijnboompitjes roosteren en deze als laatste over de courgette taart strooien.
Tip: Bak wat spekblokjes en verdeel deze over de deegbodem met de uienringen etc.
Ook kun je wat pijnboompitjes roosteren en deze als laatste over de courgette taart strooien.
Bron: Delicious magazine
Geen opmerkingen:
Een reactie posten