zondag 31 mei 2015

Hartige taart met courgette, basilicum en geitenkaas

Romig door de zachte geitenkaas en slagroom, pittig door knoflook, ui en groene peper, fris-kruidig door de basilicum

Ingrediënten:
1 rol koelvers bladerdeeg of 4 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg
2 middelgrote courgettes (± 650 g)
evt. beetje bloem om uit te rollen
2 uien
2 tenen knoflook
1 groene peper
375 gram zachte geitenkaas
35 gram basilicum
4 eieren + 1 extra
160 ml slagroom
160 ml volle melk

Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 190 º C.
Snijd de uien in dunne ringen.
Snijd de teentjes knoflook fijn.
Verwijder de zaadlijsten en zaadjes van het pepertje en snijd het fijn.
Snijd of schaaf de courgettes in de lengte in dunne plakken van 1 – 1½ mm.

Bereiden
Bekleed een taarvorm van 24 cm doorsnede met het bladerdeeg, laat overtollig deeg over de rand hangen en snijd de te grote hoeken deeg iets bij. 
Als je van plakjes bladerdeeg uitgaat, rol ze dan net iets groter uit en zorg dat de naden elkaar in de vorm iets overlappen en druk ze vast.
Bestrooi de deegbodem met wat bloem en leg er een deel van de courgetteplakken op.
Verdeel daarover wat uienringen, knoflook, geitenkaas en basilicum blaadjes. 
Herhaal deze lagen tot alle ingrediënten op zijn, probeer te eindigen met wat plakken courgette.
Meng de 4 eieren met de slagroom, melk en 2 tl zout en schenk dit gelijkmatig over de vulling.
Sla het overhangende deeg terug over de taart. 
Klop het laatste ei los en bestrijk het overliggende deeg ermee.
Bak de taart iets onderin de oven op een rooster in 55-65 min. diep goudbruin en gaar. 

Haal de taart uit de oven, laat hem eerst 10 minuten rusten en snijd het daarna in punten.

Tip: Bak wat spekblokjes en verdeel deze over de deegbodem met de uienringen etc.
Ook kun je wat pijnboompitjes roosteren en deze als laatste over de courgette taart strooien.

Bron: Delicious magazine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten