Insalata Caprese is oorspronkelijk afkomstig van het Italiaanse eiland Capri.
Ingrediënten:
4 bollen mozzarella
2 handenvol rijpe tomaten, in verschillende maten, kleuren en vormen
lente-uitjes
basilicum
kruidenazijn
extra vierge olijfolie
Ingrediënten:
4 bollen mozzarella
2 handenvol rijpe tomaten, in verschillende maten, kleuren en vormen
lente-uitjes
basilicum
kruidenazijn
extra vierge olijfolie
Voorbereiden:
Maak de dressing:
Hak de basilicumblaadjes grof en wrijf ze (in een vijzel) fijn met een flinke snuf zout.
Roer er een scheutje olijfolie door.
Snijd het witte deel van de bosuitjes in heel dunne ringetjes.
Bereiden:
Snijd het witte deel van de bosuitjes in heel dunne ringetjes.
Bereiden:
Scheur de mozzarella voorzichtig in stukjes en leg die op
een grote serveerschaal.
Hak de tomaten in grove stukken en maak ze in een kom aan
met de lente-ui, wat olijfolie, een klein beetje
kruidenazijn en wat versgemalen peper en zout.
Leg de stukken tomaat op en tussen de stukjes mozzarella en
besprenkel de basilicumdressing erover.
Bestrooi de salade tenslotte met nog wat basilicumblaadjes en serveer.Bron: Our kitchen rules
Geen opmerkingen:
Een reactie posten