dinsdag 5 mei 2015

Griekse tzatziki

Heerlijke zelfgemaakte Griekse tzatziki saus met yoghurt en komkommer

Ingredienten:
1 komkommer
1 el olijfolie
170 gram Griekse yoghurt
1 teentje knoflook
1 el citroensap
dille
peper en zout

Bereiden:
Was de komkommer en schil hem met een dunschiller. 
Snijd hem in de lengte doormidden en verwijder met een lepeltje het middelste gedeelte met de zaadjes. 
Rasp de komkommer fijn en laat het in een zeef of vergiet uitlekken.
Druk na een tijdje met een lepel het meeste vocht er uit. 
Doe de Griekse yoghurt in een schaaltje.
Voeg de olijfolie, knoflook, dille en citroensap toe aan de yoghurt.
Schep de geraspte komkommer er door. 
Breng op smaak met wat peper en zout. 

Lekker met Turks brood of ciabatta.

Bron: Our kitchen rules

Geen opmerkingen:

Een reactie posten