Frisfruitige variant op de klassieke tiramisu met verse
aardbeien en frambozen.
Ingrediënten
500 gram Hollandse aardbeien
160 gram poedersuiker
250 ml slagroom
1 vanillestokje
250 gram mascarpone
300 ml zoete witte wijn
1 pak lange vingers (pak à 175 g)
125 gram frambozen
Voorbereiden:
Snijd de kroontjes van de aardbeien.
Pureer de helft van
de aardbeien met 2 el poedersuiker met de staafmixer.
Halveer de rest van de
aardbeien en bestrooi ze met 2 el poedersuiker.
Klop de slagroom stijf.
Halveer
het vanillestokje in de lengte en schraap het merg er met een mespunt uit.
Roer
de mascarpone los met 2 el wijn, het vanillemerg en de rest van de poedersuiker.
Spatel de slagroom erdoor.
Bereiden:
Verdeel de helft van de lange vingers over de schaal en
besprenkel met 150 ml wijn.
Schep de helft van het mascarpone mengsel en de
aardbeienpuree erop.
Verdeel er de rest van de lange vingers, wijn, het
mascarpone mengsel, de gehalveerde aardbeien en frambozen over.
Dek af en zet 2
uur in de koelkast.
Bron: Allerhande
Geen opmerkingen:
Een reactie posten