donderdag 28 mei 2015

Zomerkoninkjes tiramisu

Frisfruitige variant op de klassieke tiramisu met verse aardbeien en frambozen.

Ingrediënten
500 gram Hollandse aardbeien 
160 gram poedersuiker
250 ml slagroom 
1 vanillestokje
250 gram mascarpone 
300 ml zoete witte wijn
1 pak lange vingers (pak à 175 g)
125 gram frambozen

Voorbereiden:
Snijd de kroontjes van de aardbeien.
Pureer de helft van de aardbeien met 2 el poedersuiker met de staafmixer. 
Halveer de rest van de aardbeien en bestrooi ze met 2 el poedersuiker. 
Klop de slagroom stijf. 
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg er met een mespunt uit. 
Roer de mascarpone los met 2 el wijn, het vanillemerg en de rest van de poedersuiker. 
Spatel de slagroom erdoor.

Bereiden:
Verdeel de helft van de lange vingers over de schaal en besprenkel met 150 ml wijn. 
Schep de helft van het mascarpone mengsel en de aardbeienpuree erop. 
Verdeel er de rest van de lange vingers, wijn, het mascarpone mengsel, de gehalveerde aardbeien en frambozen over. 
Dek af en zet 2 uur in de koelkast.

Bron: Allerhande

Geen opmerkingen:

Een reactie posten