woensdag 27 mei 2015

Zalmtaco's met mangosalsa

Fruit en hartig is een geweldige match.

Ingrediënten:
4 zalmfilets van 100 gram
1 tl kerriepoeder
3 el olijfolie
125 gram kerstomaatjes
1 verse mango (of 1/2 blik mango op lichte siroop)
1 sjalotje
1/2 rode peper
1 limoen
12 tacoschelpen
50 gram rucola of veldsla
1 bekertje zure room

Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd het sjalotje fijn.
Verwijder de zaadlijsten uit het pepertje en snipper het fijn.
Als je mango uit blik gebruikt laat het dan uitlekken.
Leg de zalmfilets in een ingevette ovenschaal.
Bestrijk ze met 1 eetlepel olijfolie en bestrooi ze met kerriepoeder, zout en peper.

Bereiden:
Rooster de zalmfilets in de oven in 8-10 minuten bruin en van binnen rosé en sappig.

Maak intussen de salsa door de mango en de tomaatjes in kleine blokjes te snijden.
Meng met het gesnipperde sjalotje en rode peper.
Breng de salsa op smaak met 1-2 eetlepels limoensap. de rest van de olijfolie en zout.
Neem de zalmfilets uit de oven.
Verlaag de oventemperatuur naar 150°C.
Verwarm de tacoschelpen 4-5 minuten in de oven.
Verdeel intussen de zalmfilets in vlokken.

Vul de taco's met de sla, zalmfilet en een flinke lepel van de mangosalsa.
Schep er wat zure room bij en serveer de taco's warm.

Bron: Our kitchen rules

Geen opmerkingen:

Een reactie posten