vrijdag 22 mei 2015

Duiveltjeskost

Verrassend eenpansgerecht van kip met pindakaas en sambal

Ingrediënten;
500 gram kipfilet
2 grote uien
1 teentje knoflook 
4 el. ketjap manis
4 el. tomatenketchup
2 el. azijn
1/2 pakje nasi groenten
1 tl. sambal
250 gram champignons
2 el. pindakaas
olijfolie
kerriepoeder

Voorbereiden;
De kipfilet in blokjes snijden en kruiden met wat kerriepoeder.
De uien pellen en snipperen.
De champignons schoonvegen en in stukjes breken.

Bereiden;
In een hapjespan wat olie verhitten.
De stukjes kipfilet om en om bruin bakken.
De ui en knoflook meebakken tot ze glazig zijn.
Hierna een scheutje water en alle andere ingrediënten toevoegen met uitzondering van de pindakaas.
Geruime tijd laten pruttelen totdat het vocht door de uien gebonden is.
Af en toe omscheppen en kijken of er nog genoeg vocht is. 
Indien nodig nog wat water toevoegen.
Het laatste kwartier de 2 el. pindakaas erdoor scheppen.

Serveren met rijst en een salade.


Bron; Our kitchen rules

Geen opmerkingen:

Een reactie posten