vrijdag 11 juli 2014

Hollandse garnalen salade met courgette

Een verrukkelijk salade met Hollandse garnalen.

Ingrediënten:
1 theelepel scherpe mosterd
geraspte schil van 1 citroen
1 teentje knoflook
2 el frambozenazijn
6 el extra vierge olijfolie
1 courgette
4 gele tomaten
100 ml dikke mayonaise
2 theelepels citroensap
200 gram Hollandse garnalen
1/2 bakje tuinkers

witbrood om te toasten

Voorbereiding:
Rasp de schil van 1 citroen.
Snijd de gele tomaten in dunne plakjes.
Snijd de courgette in flinterdunne plakjes met een mandoline of dunschiller.
Klop in een kom een dressing van de mosterd, de helft van de citroenrasp, geperst teentje knoflook, azijn en olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
Doe de plakjes tomaat en courgette bij de dressing in de kom en roer goed door.
Laat de courgette 1 uur in de koelkast marineren.

Bereiding:
Verdeel de plakjes gemarineerde courgette afgewisseld met de plakjes tomaat over 4 borden.
Roer in een kommetje de rest van de citroenrasp, de mayonaise en citroensap door elkaar en breng op smaak met een beetje versgemalen peper.
Verdeel de garnalen over de salade en strooi de tuinkers erover.

Serveer de salade met de citroenmayonaise.
Lekker met geroosterd witbrood.
(Wij hebben oranje en gele kerstomaatjes gebruikt omdat er geen grote gele tomaten waren.)

Bron: Delicious magazine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten