donderdag 17 juli 2014

Stoute salade

Een leuke naam voor een heerlijke salade met warme garnituur.

Ingrediënten;
300 gram champignons
150 gram gerookte ontbijtspek
3 el. olijfolie
1 takje verse rozemarijn
1/2 rode peper
6 el. Balsamico azijn
100 gram Rucola sla
2 teentjes knoflook 
100 gram feta kaas
1 dl. yoghurt

Voorbereiden;
Verwarm de oven voor tot 200 graden.
Veeg de champignons schoon en verwijder de uiteinden.
Snijd de rode peper fijn.
Snijd de ontbijtspek in kleinere stukjes.

Bereiden;
Giet wat olijfolie in een ovenschaal.
Strooi de hele champignons en de spekplakjes in de schaal en strooi daar de fijngesneden rode peper over.
Pers hier een knoflookteentje over uit.
Voeg de rozemarijn toe, besprenkel met olijfolie en meng met de hand de spekplakjes door de champignons.
Plaats de schaal 20-25 minuten in de oven.

Verkruimel de feta boven een schaaltje fijn, knijp het teentje knoflook hierover uit en voeg de yoghurt toe.
Roer het geheel door elkaar en voeg wat versgemalen peper toe.
Verdeel de rucola over de borden.
Neem de schaal uit de oven, sprenkel de balsamico azijn over de hete champignons en spek.

Meng door elkaar en verdeel het over de sla.
Druppel de yoghurtsaus erover en serveer het gerecht direct.
Lekker met stokbrood.

Bron; Our kitchen rules

Geen opmerkingen:

Een reactie posten