maandag 30 juni 2014

Alle geiten op een stokje

Dit lekkere recept stond in een kinderkookboek en is een leuke snack op verjaardagen of feestjes.

Ingrediënten:
400 gram harde Hollandse geitenkaas
3 eieren
50 gram bloem
1 pakje paneermeel
1/2 eetlepel Zaanse mosterd
3 eetlepels mayonaise
2 eetlepels melk
olie om te frituren

Voorbereiden:
Om te beginnen snijd je de korstjes van de kaas en snijd dan blokjes van 2 bij 2 cm.
Pak drie diepe borden. 
Bord één: breek de eieren erboven en klop ze los met een vork.
Bord twéé: hier doe je de bloem in.
Bord drie is voor het paneermeel.

Bereiden:
Eérst haal je de blokjes kaas door het ei, dan rol je ze door de bloem.
Nóg een keer door het ei en daarna door het paneermeel.
De kaas is klaar om gefrituurd te worden!
Verhit de olie in de frituurpan tot 180 ºC.
Bak steeds 1/3 deel van de kaasblokjes in 2 à 3 minuten lichtbruin en laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier.

Serveren met een sausjel
In een kommetje meng je mosterd, mayonaise en melk door elkaar.
Alle kaasblokjes krijgen een prikkertje.
Zo kun je ze lekker in de mosterdsaus dippen.

Bron; Bakken, dat doe je lekker zelf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten