zaterdag 12 juli 2014

Chocolate Banoffee pie

Een Engels dessert, een combinatie van banaan en toffee

Ingrediënten:
250 gram donkere chocolade biscuits
180 gram ongezouten boter
1 theelepel cacaopoeder
100 gram bruine suiker
1 blikje gecondenseerde melk
75 gram pure chocolade
1 theelepel Golden syrup
300 ml slagroom
2 kleine bananen

Voorbereiden:
Verkruimel de biscuits in een keukenmachine.
Smelt 80 gram boter en voeg de kruimels en cacaopoeder erbij.
Roer goed door elkaar.
Schep het mengsel over in vormpjes (van 10 cm doorsnede ongeveer)  met een losse bodem.
Laat dit 20 minuten in de koelkast opstijven.

Bereiden:
Doe de suiker en de rest van de boter in een pan op laag vuur en blijf roeren tot de boter is gesmolten.
Voeg de gecondenseerde melk toe en blijf op laag vuur roeren tot het een dikke karamel is geworden.
Haal de pan van het vuur, voeg de chocolade en Golden syrop toe en roer alles door.
Vul de vormpjes met het karamelmengsel, maak de bovenkant glad met een paletmes.
Zet het weer terug in de koelkast om op te stijven (een uur ongeveer).

Klop de slagroom tot er pieken ontstaan.
Doe de taartjes op bordjes, leg er wat gesneden plakjes banaan op en garneer met slagroom bestrooid met cacaopoeder.

Bron: Our kitchen rules

Geen opmerkingen:

Een reactie posten