dinsdag 29 juli 2014

Pasta met Italiaans gestoofde spitskool


Ingrediënten
300 g farfalle
2  rode uien
3 teentjes knoflook
1  spitskool
150 g pancetta
olijfolie om in te bakken
oregano
125 g buffelmozzarella
75 g Parmezaanse kaas
150 g zongedroogde tomaatjes
basilicum

Voorbereiden:
Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Pel en snipper de uien.
Pel en snijd de knoflook in dunne plakjes.
Snijd de spitskool in de lengte door vieren, verwijder de kern en snijd de spitskool in zo dun mogelijke repen.
Scheur de pancetta in reepjes.
Ris en snijd de oregano fijn.
Scheur de mozzarella grof en bewaar wat van het vocht.
Rasp de Parmezaanse kaas.
Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes.

Bereiden:
Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de ui en de knoflook circa 3 minuten.
Voeg de spitskool en oregano toe en bak circa 4 minuten mee.
Voeg na circa 2 minuten de pancetta toe.
Voeg de mozzarella met scheutje mozzarellavocht, Parmezaanse kaas en de zongedroogde tomaten toe en laat de spitskool met het deksel op de pan in circa 6 minuten gaar stoven.
Roer de pasta met een beetje kookvocht door de spitskool.
Breng op smaak met een beetje versgemalen peper.

Verdeel de pasta met Italiaans gestoofde spitskool over borden en bestrooi met de basilicum.

Wij vonden alle ingrediënten voor deze pasta erg lekker, behalve de spitskool. Dit past volgens ons niet echt in dit gerecht.

Bron: 24 Kitchen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten