zaterdag 26 juli 2014

Orange chicken

Een zeer populair Aziatisch gerecht .

Ingrediënten:
450 gram kipfilet
1 ei
zout
witte peper
olijfolie
1 kopje bloem
1 el geraspte gember
1 teentje knoflook
3 lente uitjes 
chilivlokken
1 el rijstwijn
0,6 dl water
1/2 tl sesamolie
1 tl marmelade
maizena

voor de Orange Chicken saus
2 tl rasp van een sinaasappel
0,5 dl (vers) sinaasappelsap
5 tl suiker (3 tl bruine basterdsuiker, 2 tl witte)
3 el kippenbouillon
1 el lichte sojasaus
1 el chilisaus
wat sesamolie
1 tl witte of rode wijnazijn
2 tl rice wine of droge sherry
maizena

Voorbereiden:
Snijd de kipfilet in dobbelsteentjes. 
Plaats de stukjes kip in een schaal. 
Marineer ze in 1 theelepel marmelade, wat zout, wat maizena en witte peper en laat 5-10 minuten staan.

Maak het beslag door het ei, zout, peper, water, 2 theelepels maizena, eetlepel olie en wat bloem goed door elkaar te roeren.
Doe hier de kipblokjes bij, vermeng het goed zodat alle blokjes met dit mengsel bedekt zijn en laat nog 30 minuten tot een uur staan.

Hierna meng je alle ingrediënten voor de orange saus goed door elkaar.

Bereiding
Verwarm olie een wok.
Frituur de stukjes kip in de hete olie.
Doe ze er voorzichtig één voor één in om te voorkomen dat ze aan elkaar plakken.
Als ze goudbruin zijn haal je ze eruit en laat ze uitlekken op wat keukenpapier.

Doe wat olie in een hete wok, voeg de gember, chilivlokken en knoflook toe en roerbak enkele seconden.
Bak wat in ringen gesneden lente ui mee.
Daarna de orange saus erdoor schenken, roer door en laat tegen de kook aan komen.
Als de saus te dik is kun je nog wat water toevoegen, te dun wat extra maizena en voor de smaak zout, suiker of chilisaus.
Schep de blokjes kip erdoor, roer tot het geheel goed heet is, meteen serveren met wat witte rijst.


Bron: Our kitchen rules

Geen opmerkingen:

Een reactie posten