zondag 27 juli 2014

Philly cheese steak sandwich

De cheesesteak heeft z'n oorsprong in de stad Philadelphia.

Ingrediënten
4 witte pistolets (afbakbrood)
4 el olijfolie
1 groene paprika
1 ui
300 g gesneden rosbief (afdeling vleeswaren)
1 teen knoflook
4 plakken smeltkaas (met cheddar 35+ (pakje 10 plakjes))

Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 225 ºC.
Snijd de paprika in ringen.
Snijd de ui in ringen.
Snijd de rosbief in reepjes.
Bak de pistolets volgens de aanwijzingen op de verpakking goudbruin.
Neem uit de oven, maar laat de oven aan staan.

Bereiden:
Verhit 2 el olie en bak de paprika- en uienringen met zout op middelhoog vuur in 6-8 min. goudbruin.
Neem uit de pan en doe in een schaaltje.
Verhit de rest van de olie in de pan.
Bak de knoflook 30 seconden en voeg dan de rosbief toe.
Bak op hoog vuur 3 min.

Snijd de broodjes open en verdeel het vlees, de paprika- en uienringen erover.
Leg op elk broodje een plak kaas.
Leg de broodjes op een bakplaat en zet 3 minuten in de oven.
Serveer direct als de kaas gesmolten is.

Lekker met een groene salade met honing-mosterddressing.

Bron; Allerhande 2-2013 (Ontdek Amerika)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten